Logo Van Noordenne Groep Glasgroothandel en Glasindustrie BVLogo Van Noordenne Groep
Over ons

Maatschappij en duurzaamheid

Bij Van Noordenne werken we met één van de mooiste producten die er bestaan: Glas. 

Sportcomplex Voetbalvereniging Peursum

Glas is een enorm veelzijdig maar ook uiterst duurzaam product, Glas is namelijk 100% circulair.

Op initiatief van Vakgroep GLAS is in 2002 Vlakglas Recycling Nederland opgericht, de missie; “Zo veel mogelijk vlakglasafval in Nederland gestructureerd inzamelen en recyclen.” In samenwerking met Vlakglasrecycling Nederland dragen wij als erkend inzamelpunt en Vakgroep GLAS lid mee aan een circulaire economie. Kijk voor meer informatie over het recyclen van glas hier.

Niet alleen het product dat wij produceren is duurzaam, wij als bedrijf volgen dit voorbeeld.

Duurzaam

Bij Van Noordenne houden we ons bewust bezig met mens, maatschappij en milieu. Op het gebied van milieu hebben wij er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om overal gebruik te maken van led-verlichting en zijn tevens al onze snijmachines uiterst milieuvriendelijk. 

Wij zijn ons bewust van de impact van CO²-uitstoot op het milieu en werken er hard aan om dit bij Van Noordenne tot een minimum te beperken.

Maatschappelijk betrokken

We vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de regio. Zo is Van Noordenne al ruim 20 jaar trots hoofdsponsor van Voetbalvereniging Peursum. In 2019 heeft Peursum een nieuw complex gebouwd, voor dit mooie project heeft Van Noordenne het glas gesponsord. Voor de nieuwe accommodatie hebben we het gehard gelaagde glas ten behoeve van de balustrades en het superisolerende drievoudige veiligheidsglas ten behoeve van de gevels geleverd 

Voetbalvereniging van Peursum
Sportcomplex voetbal vereniging van Peursum

Tevens opent Van Noordenne haar deuren graag voor jong talent. Wij zijn een erkend leerbedrijf met een SBB-certificering. Ben je op zoek naar een stage of heb je je opleiding net afgerond? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

De veiligheid van de werknemers en klanten van Van Noordenne staat voorop. Wij doen er alles aan om elke dag opnieuw een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.

Nieuw complex

In 2019 hebben wij ons gehele bedrijventerrein uitgebreid en gemoderniseerd. Duurzaamheid was hierbij een belangrijke gemeenschappelijke deler. Zo maken wij nu gebruik van een warmtepomp, LED verlichting met automatische dimmers, vloerverwarming en zijn er nieuwe kozijnen en gevelbeplating geplaatst. Hiermee behalen we de meest efficiënte isolatiewaarden. Ook op het wagenpark en in de productielijn voeren wij de duurzaamheid door. Onze interne transportmiddelen zijn geëlektrificeerd en onze geautomatiseerde en gerobotiseerde productielijn werkt met de nieuwste generatie snijtafels. Deze zijn 36% energiezuiniger en bovendien ook nog eens 30% sneller.