Logo Van Noordenne Groep Glasgroothandel en Glasindustrie BVLogo Van Noordenne Groep
Glasproducten

Brandwerend

Tegenwoordig zijn er vele soorten brandwerende beglazing, met elk hun specifieke eigenschappen. Eén ding hebben alle soorten gemeen, ze beschermen ons in meer of mindere mate tegen brand. Door onze onafhankelijke positie kunnen wij alle typen/merken leveren, waardoor wij als groothandel het complete aanbod van brandwerende beglazing interessant kunnen aanbieden. Wij verwerken ook diverse soorten vanuit onze eigen productie. 

Of het nu gaat om classificatie  E, EW of EI, met onze jarenlange ervaring  op dit gebied kunnen wij u altijd van een onafhankelijk advies voorzien. 

Dit volgens de geldende regelgeving, en het juiste product in de juiste situatie.

Classificaties Brandwerend Glas

Classificatie E brandwerend glas: Integriteit

Brandwerend glas in categorie E: Integriteit heeft het vermogen brandoverslag en –doorslag te voorkomen wanneer het glas aan één kant wordt blootgesteld aan brand.

Glas in categorie E: Integriteit biedt effectieve en voordelige bescherming tegen vlammen en rook, maar voorkomt niet de overdracht van hitte in het geval van brand.

Brandwerend Glas | Van Noordenne Glasgroothandel en Glasindustrie

Classificatie EW brandwerend glas: Integriteit en Stralingsbeperking

Brandwerend glas in categorie EW: Integriteit en Stralingsbeperking heeft alle integriteitsprestaties van classificatie E (bescherming tegen vlammen en rook) in zich als het aan één kant aan brand wordt blootgesteld. Daarnaast biedt het een bescherming tegen warmte, waarbij de overdracht van stralingswarmte beperkt wordt tot minder dan 15 kW/m2 aan de niet-blootgestelde kant.

Brandwerend Glas | Van Noordenne Glasgroothandel en Glasindustrie

Classificatie EI brandwerend glas: Integriteit en Isolatie

Brandwerend glas in categorie EI: Integriteit en Isolatie biedt het hoogste beschermingsniveau tegen vlammen, rook en warmte. Deze classificatie van brandwerend glas presteert volgens de E-norm bij blootstelling aan brand aan één kant, en beperkt ook de temperatuurstijging aan de niet-blootgestelde kant tot maximaal 140°C gemiddeld en tot maximaal 180°C op enig punt.

Brandwerend Glas | Van Noordenne Glasgroothandel en Glasindustrie

Vragen?

Bij Van Noordenne staan wij u graag te woord. Wilt u meer informatie over onze diensten of een afspraak inplannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact
No items found.
No items found.
No items found.